Tips för grillen

Grillsäsongen är i full gång för de allra flesta av oss. Eller ja, det går ju faktiskt att grilla året om, men de flesta av oss gör det under sommaren. Det bästa med grillning är att det går att grilla exakt vad man vill! Det ger en bra valfrihet. En favorit hos oss är högrevsburgare. Här är ett gott recept:

Högrevsburgare med getost, avokado och soltorkade tomater

För 4 personer:
Ingredienser
800 g högrevsfärs
4 hamburgerbröd
1,5 + 0,5 tsk salt
2 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 msk rapsolja
4-8 skivor getost
2 avokador
1 rödlök
4-6 soltorkade tomater, marinerade i olja
sallad

Gör så här:
Blanda färsen med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till 4 burgare. Pensla med olja och grilla burgarna direkt (över glöden) på båda sidorna tills de har en lätt rosa kärna. Lägg på osten, låt den smälta. Grilla snittytorna på bröden.
Dela och kärna ut avokadorna. Ta ut fruktköttet med hjälp av en sked och mosa det grovt med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala löken, skär den i skivor. Grovhacka soltorkade tomater.
Lägg ihop burgarna med sallads-blad, hamburgare, mosad avokado, rödlök och soltorkad tomat. Sätt på locket och njut.

9 jul 2021

Glimten i Grytan

© 2021 Glimtenigrytan.se. Alla rättigheter förbehållna.