Ha hemester, alltså semester hemma

Förra året kom det att bli poppis med att ha så kallad hemester, alltså semester hemma. Det kallas även ibland för staycation. Anledningen att man gjorde detta mycket förra året var just för att vi var mitt i en pandemi. Det är vi ju fortfarande, så det kan nog vara idé att semestra hemma även denna sommar! Du kan ju passa på att renovera, att testa trading med valuta, som forex, eller att skaffa dig en ny hobby. Eller så tar du det bara lugnt och njuter av att vara ledig!

Skapa semesterkänsla hemma

Även om du stannar hemma, så måste det inte innebära att du är kvar i ditt hus och din trädgård. Det går bra att göra olika  små utflyktsmål nära hemmet. Utgå från där du bor och ta bilen till platser nära dig. Du kanske har gott om sevärdheter i din egen stad? Gör samma saker som när ni är utomlands så som att shoppa, se olika sevärdheter, gå på museum, häng på stranden och så vidare. 

Hemma kan bli ett hotell

Du kan med fördel ge ditt eget hem en hotellkänsla. Det geenom att bädda sängen med  lite lyxigare sängkläder, ställ in färska blommor och gör om det att likna ett hotellrum. Satsa på att ha rejäla, underbara goda frukostar som ni kan njuta av i flera timmar. 

Skapa en bra semester hemma

Det finns alla möjligheter i världen att ha en bra semester även om ni "bara" är hemma. Kanske en dag vid stranden om ni har nära till havet eller till en sjö. 

Om ni vill kan ni ju även satsa på att gå ut och äta, eller så gör ni temadagar hemma, med spansk mat, grekiskt, turkiskt och så vidare.

Beroende på var du bor så har du säkert minst en sevärdhet, eller en fin park eller en skog. Ta dig ut och utforska ditt närområde. Besök kyrkor, museum, hyr en kajak, cykla runt i din stad och gör det som faller dig in.

Saker att göra på din hemmasemester

En stor fördel med att semestra hemma är att det inte behöver kosta något alls om du inte vill. Det går ju att göra gratis aktiviteter och sedan har du ju mat och boende hemma så att säga. Bland gratis saker att göra finns allt från att besöka en 4H-gård, vandra en vandringsled, ordna en spelkväll med vänner, testa på geocaching, åka på självplock och så vidare.

Beroende på var du bor så finns det så klart mer eller mindre saker att göra. Den som bor i norr har ju fina vandringsleder i fjällen. Tälta är något som går att göra oavsett var du bor. Packa allt, ta med ungarna och bege er ut bara!

Bor du nära vår huvudstad, passa på att ha ett par härliga dagar i Stockholms skärgård. Hyr en båt och åk till olika öar för att upptäcka dem.

Om du bor på Västkusten så har du många pärlor att upptäcka. Ta bilen runt och besök smultronställen som finns där. Bland annat har du Marstrand, Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, övernattning på vackra Hotell Pigalle i Göteborg, skaldjursmiddag i Strömstad, havsbad vid på Båstad strand, lyxig camping i Apelviken utanför Varberg, Skrea strand utanför Falkenberg och klippön Åstol, söder om Tjörn i Bohuslän.

Det finns ofta en hel del gratisaktiveter som du kan vara med på. Det är inte ovanligt att många städer arrangerar gratisaktiviteter så som konserter, utomhusbio, marknader, festivaler och annat kul. Även bibliotek, kyrkor och folkhögskolor kan ha intressanta föreläsningar av författare, skådisar och forskare. Håll koll på din kommuns (eller närliggande kommuners) hemsida för att hålla utkik på vad som planeras i sommar.

Naturen är även det gratis att besöka, så har du nära till den, se till att njuta av den. Packa matsäck och ge dig ut i skogen, fjället eller skärgården. Vandra, plocka bär och kanske tälta någon natt.

2 Jun 2021

Glimten i Grytan

© 2024 Glimtenigrytan.se. Alla rättigheter förbehållna.